Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підписано протокол про співпрацю між ДСА України та Проектом USAID «Справедливе правосуддя»

30 жовтня 2013, 10:04

   Підписано протокол про співпрацю між Державною судовою адміністрацією України та проектом міжнародної технічної допомоги «Справедлива, незалежна та відповідальна судова влада України» (скорочена назва – Проект USAID «Справедливе правосуддя»).
   Протокольно, серед іншого, сторони домовились про співпрацю в напрямку підвищення рівня прозорості та відповідальності судових установ та їхньої діяльності, підвищення професіоналізму та ефективності судової системи України.
   Відповідно до Протоколу за проектом міжнародної технічної допомоги буде надано експертну допомогу у вивченні міжнародного досвіду, пов’язаного із забезпеченням та створенням належних умов для забезпечення  доступності приміщень судів для маломобільних груп населення, та створення для них в приміщеннях судів комфортного безперешкодного середовища, сприяння реалізації проектів щодо створення безперешкодного комфортного середовища для інвалідів в суді та облаштування вхідних груп приміщень судів у відповідності до вимог державних будівельних норм доступу для інвалідів, експертну та технічну допомогу в розробці комп’ютерної програми з питань, пов’язаних з обліком об’єктів майна  та документації на проведення робіт з будівництва, реконструкції, капітального ремонту, сприяння діяльності Прес-центру судової влади, в розробці та пілотній апробації дистанційних навчальних курсів для працівників апаратів судів, зокрема, за матеріалами навчальної програми «Судове адміністрування». Також відповідно до Протоколу надаватиметься  експертна допомога з питань визначення нормативів забезпечення судової гілки влади, експертна та технічна допомога у проведенні дослідження із визначення коефіцієнтів навантаження на суддів, консультаційна, експертна та інформаційна підтримка процесу вдосконалення судової статистики, інше.

   Довідково: Проект «Справедливе правосуддя» є Проектом Агентства США з міжнародного розвитку USAID, який запроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл Інк.
   Перший етап проекту тривав 01.10.2011 року до 30.09.2013 року. Наразі розпочався другий етап проекту розрахований на три роки, з 1 жовтня 2013 року до 30 вересня 2016 року.
   Проектом означено виконання таких завдань: приведення конституційного законодавства та нормативно-правової  бази судової реформи у відповідність до європейських та міжнародних норм задля підтримки відповідальності та незалежності судової системи, підвищення  рівня прозорості та відповідальності ключових судових установ та їхньої діяльності, підвищення професіоналізму та ефективності судової системи України, посилення ролі громадських організацій у здійсненні моніторингу та  підтримці проведення судової реформи.