Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив під вартою особу, яка підозрюється у спричиненні тяжкого ножового поранення на ґрунті ревнощів

21 листопада 2018, 14:22

Апеляційним судом Одеської області розглянута апеляційна скарга захисника на ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси, якою громадянину М., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння), був продовжений запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Відповідно до змісту підозри, мешканець м. Черкаси М., відпочиваючи на території пляжу «Чкаловський» у м. Одесі та вживаючи алкогольні напої разом зі своїм випадковим знайомим по пляжному відпочинку – потерпілим Г., посварився з ним на грунті ревнощів, внаслідок чого умисно, з метою заподіяння потерпілому тяжких тілесних ушкоджень, наніс йому удар розкладним ножем у живіт.    

В апеляційній скарзі захисник просив скасувати ухвалу слідчого судді та постановити нову, якою обрати М. запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою, зокрема особисте зобов’язання, посилаючись на те, що його підзахисний компенсував потерпілому спричинену шкоду у грошовому еквіваленті, має постійне місце мешкання та позитивні характеристики.

Прокурор у засіданні суду апеляційної інстанції заперечував проти задоволення апеляційної скарги захисника.

Під час апеляційного перегляду ухвали слідчого судді апеляційним судом було встановлено, що надані органом досудового розслідування докази, зокрема протоколи допитів свідків та підозрюваного свідчать про те, що на даній стадії досудового розслідування М. обґрунтовано підозрюється у вчиненні інкримінованого йому злочину. Крім того, апеляційний суд, з огляду на те, що М. висунута підозра у вчиненні кримінального правопорушення, пов’язаного зі спричиненням тяжкої шкоди здоров’ю потерпілій особі, прийшов до висновку про доведеність існування ризиків вчинення незаконного впливу на потерпілого.

За результатами апеляційного розгляду, апеляційний суд відмовив захиснику в задоволенні апеляційної скарги, залишивши ухвалу слідчого судді без змін.  

З процесуальними документами по даному кримінальному провадженню можливо ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 522/15058/18.

За повідомленням прес-служби суду