Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив під вартою особу, яка підозрюється у розбійному нападі на інкасаторів в м. Одесі

25 жовтня 2018, 12:37

До апеляційного суду Одеської області надійшла апеляційна скарга захисника на ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси, якими до громадянина І., підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном (розбій), поєднаний з насильством, небезпечним для здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб), був застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення розміру застави, як альтернативного запобіжного заходу, а також відмовлено у задоволенні скарги захисника на незаконне затримання його підзахисного.

Відповідно до змісту підозри, мешканець м. Одеси громадянин  І. спільно з п’ятьма іншими особами вчинив розбійний напад з застосуванням зброї, схожої на пістолети, на двох техніків-інкасаторів ТОВ «Квік Пей», в ході якого обидва потерпілих зазнали вогнепальних поранень, а громадянин І. з іншими співучасниками кримінального правопорушення заволоділи грошима у сумі 185 000 грн.

Ухвала слідчого судді місцевого суду була оскаржена захисником підозрюваного, якій поставив питання про скасування ухвали з підстав її незаконності та постановлення нової ухвали щодо його  підзахисного, якою визнати затримання громадянина І. незаконним та застосувати до І.  запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.   

Розглянувши матеріали провадження апеляційний суд визнав доведеною наявність обґрунтованої підозри щодо громадянина І. та існування ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний І. можє здійснити дії, спрямовані на перешкоджання кримінальному провадженню, в зв’язку з чим відмовив захиснику в задоволенні апеляційної  скарги та залишив ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси без змін.

 

За повідомленням прес-служби суду