Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За активне сприяння діяльності терористичної організації особу засуджено до 9 років позбавлення волі  

11 жовтня 2018, 14:51

      Судовою колєгією Ізюмського міськрайонного суду Харківської області винесено вирок чоловікові, мешканцю м. Київ,  за вчинення кримінального  правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України «Створення терористичної групи чи терористичної організації» та ч.1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

      Перебуваючи на посаді інспектора відділення документування спеціального полку міліції ГУ УМВС України у м. Києві, гр. М у травні 2014 року був відряджений до зони проведення антитерористичної операції. Під час виконання своїх безпосередніх службових обов’язків в зоні АТО, обвинувачений здійснював збір та передачу активним учасникам терористичної організації «ДНР» інформації щодо розміщення блок-постів, озброєння, переміщення і розташування особового складу та військової техніки підрозділів АТО. Також, гр.М в телефонному режимі передавав активним учасникам терористичної організації інформацію щодо прибуття до штабу АТО в селище Довгеньке Ізюмського району Президента України та Міністра внутрішніх справ України, інформацію щодо планів та задумів керівництва сил АТО по проведенню військової операції в районі м. Слов’янськ. Розуміючи, що ці дані становлять службову інформацію, гр. М став на шлях вчинення протиправних діянь та організував передачу представнику терористичної організації інформації щодо місць дислокації сил та засобів суб’єктів залучених до проведення АТО, яку останні використовували з метою організації збройної протидії силам АТО.  

     Крім того, під час проведення обшуку в квартирі в місті Києві, де був зареєстрований обвинувачений, було знайдено схованку з великою кількістю патронів різного калібру.

     У зв`язку з невизнанням своєї вини обвинуваченим, судом було досліджено всі докази по справі, в тому числі допитані свідки, досліджено письмові та речові докази. Сукупність доказів, в тому числі показання свідків, записи перемовин гр. М з особами тісно пов’язаними з терористичною організацією «ДНР», які містяться у протоколі негласної слідчої дії, листах штабу АТЦ при СБ України, протоколах огляду інформації, свідчить про факт активного сприяння діяльності терористичній організації.

     При призначенні покарання колегією судів враховано ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, які законом віднесено до особливо тяжких злочинів та призначено покарання у вигляді 9 (ДЕВ’ЯТИ) років позбавлення волі без конфіскації майна.

 

За повідомленням прес-служби суду