Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Ленінського районного суду м. Дніпропетровська завітали школярі

09 жовтня 2018, 11:57

8 жовтня 2018 р. у Ленінському районному суді м. Дніпропетровська відбувся «День відкритих дверей», учасниками якого стали учні 9-го класу ліцею № 1 Навокодацького району м. Дніпра.

Захід проходив в рамках оголошеного Президентом України загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право», мета якого – сфомувати в суспільстві правову свідомість та культуру, підвищіти рівень знань та поінформованості громадян щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України.

Цьогоріч суд відкрив свої двері для юних відвідувачів вже втрете. Лейтмотивом цієї зустрі стало професійно свято – День юриста України, що саме відзначається 8 жовтня.

На початку з вітальним словом до гостей звернувся суддя Дмитро Мовчан.

— Для нас важливо, щоб ваше покоління усвідомлювало, що суд – це місце, це можна захистити свої права, відновити справедливість. Можливо дехто, побувавши у нас, згодом вирішіть стати суддею. Це важливий вибір, який вам незабаром необхідно буде зробити, – сказав Дмитро Мовчан.

Суддя Максим Таус та керівник апарату Наталія Брилевська ознайомили школярів з судовою гілкою влади України та місцем Ленінського районного суду м. Дніпропетровська у ній. Неможливо було не торкнутися теми судової реформи: у ході бесіди з учнями з’ясувалося, що дехто з них доволі обізнаний у цій темі. Зокрема, один з учнів розповів про утворення Вищого антикорупційного суду України.

Цікавинкою зустрічі з учнями стало імпровізоване судове засідання, суддями та учасниками процесу у якому стали самі школярі. Вдягнувши мантії, колегія суддів з трьох школярів мала розсудити своїх однокласників, які ніби-то побилися через дівчину. Секретар судового засідання, адвокати, прокурори, вільні слухачі – кожен захоплено грав свою роль.

Надалі Максим Таус та Наталія Брилевська провели екскурсію Будинком Правосуддя та ознайомили школярів з організацією роботи та структурою суду. Учні зацікавилися роботою архіву та впровадженням електронного судочинства.

Наостанок, школярі подякували служителям Феміди за нагоду ознайомитися з роботою суду та зробили спільне фото.

Від імені колективу суду висловлюємо подяку всім учасникам заходу!

За повідомленням прес-служби суду