Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд захистив права полоненого учасника АТО, звільненого з військової частини через службову невідповідність

02 жовтня 2018, 11:20

1 жовтня 2018 року у Дніпропетровському окружному адміністративному суді була розглянута адміністративна справа № 804/2798/18 за позовом Локтіонова Владислава Олександровича до Військової частини А  0501 МЗС України про визнання протиправним наказу та зобов'язання вчинити певні дії.

Для інформації: позивач - демобілізований боєць Владислав Локтіонов, стверджує, що у 2015 році він служив на Луганщині у складі 92-ї механізованої бригади. Після року служби потрапив у полон до так званої "ЛНР", де перебував майже два роки і отримав інвалідність. Тепер позивається до військової частини, яка звільнила його через службову невідповідність.

Відповідач - Військова частина А  0501 МЗС України, наполягає на іншій версії дій колишнього військовослужбовця і вважає В. Локтіонова дезертиром.

Після розгляду вказаної адміністративної справи, яка здійснювалася на засадах змагальності сторін, в наданні суду доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, у відкритому судовому засіданні у місті Дніпрі адміністративну справу за позовом Локтіонова Владислава Олександровича  до Військової частини А  0501 про визнання протиправним наказу та зобов'язання вчинити певні дії, керуючись статтями  9, 241-247  Кодексу адміністративного судочинства України, Дніпропетровський окружний адміністративний суд, під головуванням судді  Букіної Л.Є., вирішив: адміністративний позов Локтіонова Владислава Олександровича задовольнити.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 804/2798/18.

За повідомленням прес-служби суду