Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський апеляційний адміністративний суд презентував алгоритм започаткування роботи новоутвореного суду

01 жовтня 2018, 18:53
Указом Президента України від 29.12.2017 року № 455/2017 "Про ліквідацію апеляційних адміністративних судів та утворення апеляційних адміністративних судів в апеляційних округах" відповідно до підпункту 6 пункту 161 розділу ХV Конституції України, статті 19, частини третьої статті 26, пункту 40 розділу ХІІ Закону України "Про судоустрій і статус суддів" ліквідовано Одеський апеляційний адміністративний суд і утворено П'ятий апеляційний адміністративний суд в апеляційному окрузі, що включає Миколаївську, Одеську та Херсонську області, з місцезнаходженням у місті Одесі.
 
28 вересня 2018 року Президент України підписав Указ № 296/2018 "Про переведення суддів", відповідно до якого, 21 суддю ОААС переведено на роботу на посади суддів П'ятого апеляційного адміністративного суду.
 
Згідно з чинним законодавством, у разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць, та утворення нового суду, який забезпечує здійснення на цих територіях, суд, що ліквідується, припиняє здійснення правосуддя з дня опублікування в газеті "Голос України" повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи новоутвореного суду.
 
Про день ліквідації Одеського апеляційного адміністративного суду буде повідомлено окремо, після опублікування даного повідомлення ЗМІ.
Незавершені розглядом судові справи передаються до дня початку роботи П'ятого апеляційного адміністративного суду та підлягають подальшому автоматизованому розподілу між суддями, переведеними до новоутвореного суду.
 
У місячний строк з дня припинення здійснення правосуддя, суд, що ліквідується, передає до новоутвореного П'ятого апеляційного адміністративного суду матеріали та документи, пов'язані із здійсненням таким судом повноважень, зокрема, архівні справи з основної діяльності, строки тимчасового зберігання яких ще не закінчилися, номенклатурні справи, документи, не завершені в діловодстві, а також документи з кадрових питань в паперовому та електронному вигляді.
На порядку денному вирішення питання щодо обрання голови П`ятого апеляційного адмінстративного суду.
 
Так започатковує свою роботу П'ятий апеляційний адміністративний суд, в той час, як ліквідаційна комісія Одеського апеляційного адмінстративного суду здійснює планові заходи щодо ліквідації останнього.
 
За повідомленням прес-служби суду