Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Волинської області звернувся до регіональних ЗМІ щодо коректного висвітлення інформації

13 вересня 2018, 13:35

З метою усунення будь-яких непорозумінь та перекручування реальних подій, Апеляційний суд Волинської області повідомляє.

В ефірі програми «Новини. На часі» телекомпанії «Аверс» https://www.youtube.com/watch?v=TpNkHcFZCrc  11 вересня 2018 року та в інтернет виданні «Волинські новини» https://www.volynnews.com/news/all/15-tonn-avtozapchastyn-za-20-tys-dol-khabara-sudiat-volynskoho-my/ 12 вересня 2018 року  було подано некоректно інформацію про розгляд кримінального провадження № 161/9905/18 щодо накладення арешту за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.368 ККУкраїни, що спричинює негативний вплив на формування громадської думки, як до Апеляційного суду Волинської області, так і до судової гілки влади України вцілому.

А саме про те, що інформація, яка надрукована у статті «15 тонн автозапчастин за $20 тис. хабара: судять волинського митника» на інтернет ресурсі «Волинські новини» про те що «… суддя Волинського апеляційного суду Петро Філюк через формальну підставу скасував арешт на контрабандні запчастини, тож їх повернули власнику».

На що повідомляємо, що інформація викладена у статті є спотворена і не відповідає фактичним обставинам даної справи.

Хочемо закликати представників мас-медіа на чесне, неупереджене, збалансоване компетентне і точне викладення фактів про діяльність суду вцілому та судові справи та рішення зокрема.

Зазначаємо, що Апеляційний суд Волинської області з повагою відносяться до професійної роботи журналістів та завжди відкритий до конструктивного діалогу. Необхідну інформацію та будь-які уточнення представники ЗМІ завжди можуть отримати у прес-службах апеляційного та місцевих судах області.

Додатково повідомляємо представників ЗМІ та громадськість, що з будь-яким рішенням суду ви можете ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

 

За повідомленням прес-служби суду