Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у ДТП в Черкасах, унаслідок якого загинуло двоє осіб, взято під варту

27 липня 2018, 14:30

         26 липня 2018 року Придніпровський районний суд м. Черкаси розглянув матеріали клопотання СУ ГУНП  в Черкаській області про обрання міри запобіжного заходу стосовно громадянина, підозрюваного у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб).

         З матеріалів клопотання та наданих доказів, досліджених у судовому засіданні,  вбачається, що підозра обґрунтовується зібраними під час досудового розслідування у кримінальному провадженні доказами.

         Суд також взяв до уваги обґрунтовані ризики вільної зміни особою місця перебування, що не дасть можливості здійснення дієвого контролю за його поведінкою та виконання покладених на нього судом обов’язків у разі застосування більш м’яких запобіжних заходів, таких як особисте зобов’язання, особиста порука чи то домашній арешт.

           Суд встановив, що застосування більш м’яких запобіжних заходів, ніж тримання під вартою, є недоцільним.

         Суд також врахував, що прокурорами під час розгляду даного клопотання було доведено наявність всіх обставин, передбачених ч.1 ст.194 КПК України, а також те, що існують беззаперечні підстави вважати, що інші запобіжні заходи не зможуть забезпечити досягнення мети їх застосування.

          З огляду на викладене суд дійшов висновку про застосування стосовно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, тобто до 21 вересня 2018 року включно.

         Оскільки особа підозрюється у вчиненні злочину, внаслідок якого настала смерть двох осіб, то відповідно до положень ч.4 ст.183 КПК України підстав для визначення розміру застави немає.

         З повним текстом судового рішення можна ознайомитися здійснивши пошук у Єдиному реєстрі судових рішень за № 711/6187/18.

За повідомленням прес-служби суду