Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про роль судді у "Марафоні професій" дітям розповідали справжні працівники суду

26 липня 2018, 16:57

«Марафон професій» пройшов у дитячому таборі «Колос»  за підтримки Лівобережного міжрайонного центру зайнятості м. Вінниці.

На цьому масштабному дійстві було презентовано біля десяти різноманітних професій. Представники Вінницького апеляційного адміністративного суду розповіли про три ключові посади у суді: суддю, секретаря судового засідання та судового розпорядника.

Усе відбувалося у формі квесту, що дуже цікаво і подобається молодшій аудиторії. Учасники, проходячи локації, спочатку дізнавались про специфіку фаху, а потім складали невеликий іспит з почутого. 

Працівники ВААС (Olga ZabolotnayaЛеся УретийZina ReshetnikАлександр Стадник) натхненно розповідали дітям про роль судді, необхідність винесення справедливого рішення, права та обов’язки учасників судового процесу тощо. Найбільше захоплення у допитливого юного покоління викликали атрибути судочинства.

Після знайомства з професією наші представники ставили учасникам тематичні запитання у тестовій формі, на зразок «Яке рішення повинен винести суддя?» чи «У чому полягають функції секретаря судового засідання?».

Приємно, що діти з раннього віку усвідомлюють важливість атрибутів суддівської влади. Одна із них учасниць нас неабияк приємно вразила своїми висновками: «Суддя повинен завжди приходити на засідання в мантії. Якщо мантія брудна – її треба випрати. Якщо вона не висохла – треба йти в мокрій. А без мантії взагалі не йти».

За повідомленням прес-служби суду