Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

68% опитаних оцінили організацію роботи Вінницького міського суду на «добре» та «відмінно»

26 липня 2018, 16:30

З 18.06 до 2.07.2018 проведено дослідження громадської думки щодо діяльності Вінницького міського суду Вінницької області.

Анонімне опитування відвідувачів щодо ефективності роботи установи - стимул для поліпшення організації роботи його апарату, вибору найбільш ефективних методів виконання завдань та підтримка взаємозв’язку інституції з відвідувачами, наголосили в установі, про що повідомило 

Суд вперше провів подібне опитування у 2015 році завдяки голові суду Андрію Михайленку. Користь від опитування полягає в тому, що його результати дають можливість дослідити рівень надання послуг. Анкети висвітлюють суспільні очікування від діяльності суду, діагностують наявні проблеми, і це дозволяє своєчасно знайти шляхи їх розв’язання. Проте ключовою метою анкетування є підвищення оцінки якості та визначення рівня довіри суспільства до суду.

Під час останнього опитування відвідувачі мали змогу заповнити анкету, як безпосередньо у суді, так і за допомогою спеціально розробленої для сайту форми в онлайн-режимі.

Анкета містила 3 блоки питань: щодо характеристики респондента, оцінки якості роботи суду, внесення пропозицій та побажань.

Протягом 8 робочих днів свою думку висловили 70 відвідувачів.

85% опитаних виявили довіру до суду. Майже 96% громадян належно оцінили якість і доступність інформації для відвідувачів. За підсумками опитувань минулих років, цей показник залишається стабільно високим. Отже, можна дійти висновку, що комунікативна робота ведеться на належному рівні.

Понад 90% респондентів гідно оцінили ефективність організації роботи установи та відзначили, що працівники коректні, ввічливі та виявляють бажання допомогти.

Майже 95% опитаних зазначили, що задоволені роботою працівників апарату суду. А цей факт не може не свідчити про сумлінність, дотримання правил етикету та належний зовнішній вигляд. Приємно, що впродовж чотирьох останніх років даний показник зріс практично на 5%, а отже, динаміка є позитивною.

Керівництво установи постійно підтримує серед працівників традиції ввічливого та привітного спілкування з представниками сторін. Мабуть, саме тому 85% відвідувачів задоволені ставленням до себе.

Респонденти підтвердили, що результатом розгляду їхніх справ стало прийняття справедливого рішення. І впевнені в його об’єктивності близько 84% громадян, які висловлювалися за допомогою анкет.

Утім, рівень комфортності будівлі влаштовує далеко не всіх. Такого висновку дійшли, дослідивши графу побажань і пропозицій. У цій частині анкети відвідувачі залишили зауваження щодо коридору першого поверху, де немає достатнього освітлення, а підлога та стіни — у жахливому стані. Більшість учасників опитування звернули увагу на необхідність проведення капітального ремонту приміщення.

Однак працівники суду намагаються компенсувати неналежний стан будівлі доброзичливим ставленням. Тож завдяки привітній атмосфері 91% опитаних позитивно відгукнулися про установу.

Останнє запитання стосувалося довіри до судової системи в Україні. І 63% респондентів зазначили, що впевнені в правосудді.

Аналіз анкетування за попередні 4 роки підтверджує позитивну тенденцію, відзначили у суді:

2015—2016 роки — 68% громадян оцінили організацію роботи Вінницького міського суду на «добре» та «відмінно»;

2017 рік — понад 80% відвідувачів висловили установі довіру.

2018 рік — 85,2% довіряють суду, до якого прийшли.

Як бачимо, думка щодо суцільної недовіри громадськості до судової влади не знаходить свого підтвердження. Показники організації роботи апарату та вираження довіри до суду постійно зростають і мотивують на подальше самовдосконалення, вказується в статті газети "Закон і Бізнес" за результатом опитування. Результати даних анонімного анкетування відвідувачів підтверджують гармонізацію відносин суду з громадськістю та тенденцію до підвищення довіри до третьої гілки влади. Керівництво установи зацікавлене продовжувати аналіз думок громадян.

Нині кожен охочих має можливість у будь-який день та час висловити свої міркування щодо роботи суду, пройшовши анонімне онлайн-опитування й викласти власні побажання та пропозиції. Для цього на сайті суду розміщено «Скриньку довіри».

За повідомленням прес-служби суду