Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За ухилення від громадських робіт суд відправив засудженого під арешт

26 липня 2018, 11:49

Старокостянтинівський районний суд виніс вирок обвинуваченому в ухиленні від відбування покарання у виді громадських робіт (ч. 2 ст. 389 КК України) і присудив йому 4 місяці 19 днів арешту.

Чоловік вкотре постав перед Фемідою, бо замість присуджених за крадіжку 240 год. громадських робіт відпрацював лише 159 год. Приступивши до відбуття покарання наприкінці травня 2017 року, спочатку місяць недопрацьовував по кілька годин в день, а вже у липні-серпні взагалі перестав з’являтися на роботу.

Після кількох попереджень про відповідальність за ухилення від громадських робіт орган з питань пробації звернувся до суду про притягнення засудженого до кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 389 КК України.

«На підставі ст. 71 КК України шляхом часткового приєднання невідбутої частини покарання, призначеного вироком Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області від 15 березня 2017 року, з врахуванням вимог ст. 72 КК України, відповідно до яких одному дню арешту відповідає 8 годин громадських робіт, остаточно визначити покарання у виді чотирьох місяців дев’ятнадцяти днів арешту», – зазначає у вироку суд.

За повідомленням прес-служби суду