Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив без розгляду необгрунтоване клопотання прокурора про відсторонення від посади інспектора Одеської митниці ДФС

25 липня 2018, 15:38

У Біляївському районному суді Одеської області перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина П. у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368 ч.3 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

        24 липня 2018 року суддя Біляївського районного суду Одеської області розглянув клопотання прокурора Іллічівської місцевої прокуратури про відсторонення від посади державного інспектора відділу митного оформлення №4 митного поста «Кучурган» Одеської митниці ДФС обвинуваченого громадянина П. строком на два місяці.     

      Суд постановив ухвалу про залишено без задоволення клопотання прокурора Іллічівської місцевої прокуратури Одеської області про відсторонення від посади громадянина П., звертаючи увагу  на те, що  в порушення вимог ст. 155 КПК України, до клопотання не було додано копії матеріалів, якими прокурор обґрунтовував доводи клопотання, також прокурором у клопотанні не наведено та не надано належних та допустимих доказів на підтвердження того, що на даний час існують ризики, які раніше були взяті до уваги судом при застосуванні стосовно обвинуваченого відсторонення від займаної посади, строк дії якого сплинув, також у клопотанні не наведено самих ризиків, на запобігання яким спрямоване застосування відстрочення обвинуваченого від посади.

                     Довідково:

         На підставі ст. 155 КПК України прокурор, слідчий за погодженням з прокурором має право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування або суду під час судового провадження із клопотанням про відсторонення особи від посади.

        Згідно ч. 2 ст. 157 КПК України при вирішенні питання про відсторонення від посади слідчий суддя, суд зобов’язаний врахувати такі обставини: правову підставу для відсторонення від посади; достатність доказів, які вказують на вчинення особою кримінального правопорушення; наслідки відсторонення від посади для інших осіб.

        Відповідно до ч. 2 ст. 158 КПК України, суд відмовляє у продовженні строку відсторонення від посади, якщо прокурор не доведе, що обставини, які стали підставою для відсторонення від посади, продовжують існувати.

 

 За повідомленням прес-служби суду