Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Платформа для ефективної співпраці з проектами міжнародної технічної допомоги  

20 липня 2018, 12:55

20 липня у Верховному Суді відбулася зустріч з експертами  проекту ЄС «ПРАВО-Justice» Еріком Сванідзе та Веронікою Вітіон, які поінформували про підготовку до створення нового інструменту співпраці з питань координації донорської допомоги. Цей інструмент створюється в рамках імплементації Плану дій Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015 – 2020 роки.

Ерік Сванідзе презентував проект електронної бази даних, яка сприятиме координації  міжнародної технічної (донорської) допомоги, що надається установам-бенефіціарам/реципієнтам, та її прозорості в режимі on-line. Ця єдина база даних відображатиме донорську діяльність у секторі юстиції, необхідність у її наданні, а також є технічним інструментом, який закладає алгоритм роботи з донорами.

Ліна Губар, начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду, розповіла про міжнародне співробітництво Верховного Суду та висловила сподівання, що запропонований інструмент буде сприяти поліпшенню реалізації проектів міжнародної технічної допомоги з метою ефективної імплементації Плану дій.

У зустрічі також взяли участь головний спеціаліст відділу міжнародно-правової взаємодії ВС Оксана Гунько та Михайло Кіктенко, державний експерт з координації донорської допомоги та міжнародного співробітництва Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства юстиції України.

 

За повідомленням прес-служби суду