Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційним судом закрито справу стосовно Ірини Матвієнко, вдови героя АТО, у зв’язку з відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення

18 липня 2018, 11:55

16 липня 2018 року апеляційним судом розглянуто адміністративну справу за апеляційними скаргами особи, яка притягується до адміністративної відповідальності Ірини Матвієнко, її захисника, а також потерпілого на постанову районного суду від 17 травня 2018 року.

За результатами апеляційного перегляду суд апеляційну скаргу І. Матвієнко та  її захисника задовольнив. Апеляційну скаргу потерпілого задовольнив частково. Постанову районного суду про притягнення І. Матвієнко до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП – скасував. Справу про адміністративне правопорушення щодо І. Матвієнко провадженням закрив у зв’язку із відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП.

Апеляційним судом було заслухано пояснення учасників ДТП, свідків події, досліджено висновок експерта та допитано експерта в судовому засіданні апеляційної інстанції, який зазначив, що в місці зіткнення автомобілів суцільної лінії не було, а також обгін, здійснений Матвієнко на цій частині дороги не заперечується правилами. Підтвердив, що за наявних вихідних даних саме машина швидкої допомоги мала можливість не створювати аварійної обстановки та уникнути ДТП. 

Таким чином, досліджені в судовому засіданні апеляційного суду в сукупності вищевказані обставини та докази не доводять порушення І. Матвієнко правил дорожнього руху та свідчать про відсутність в її діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст.124 КУпАП, а висновки суду першої інстанції є необґрунтованими, що стало підставою для скасування постанови районного суду.

Постанова апеляційного суду набирає законної сили негайно після її винесення, є остаточною і оскарженню не підлягає.

Повний текст постанови буде внесено до Єдиного державного реєстру судових рішень за єдиним унікальним номером справи №405/6853/17.

 

За повідомленням прес-служби суду