Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП тимчасово, на три місяці, відсторонила суддю Кіровського районного суду міста Кіровограда Галагана О.В. від здійснення правосуддя

17 липня 2018, 16:16

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький повідомив, що 25 червня 2018 року Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя внесено подання про тимчасове відсторонення судді Кіровського районного суду міста Кіровограда Галагана О.В. від здійснення правосуддя на три місяці – з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з питань суддівської етики та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Зазначене подання внесено на підставі рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 24 січня 2018 року № 148/3дп/15-17 про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Кіровського районного суду міста Кіровограда Галагана О.В. (з урахуванням ухвали Третьої Дисциплінарної палати ВРП про виправлення описки в зазначеному рішенні від 6 червня 2018 року № 1767/3дп/15-18).

Підставою притягнення судді Кіровського районного суду міста Кіровограда Галагана О.В. до дисциплінарної відповідальності стали встановлені Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя факти, які свідчать про те, що Галаган О.В. 25 липня 2016 року протиправно залишив місце його зупинки працівниками патрульної поліції, відмовився від проходження огляду для визначення стану алкогольного сп’яніння (у тому числі шляхом залишення місця зупинки), не виконав законних вимог працівників поліції про зупинку транспортного засобу.

З огляду на зазначене Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя визнала, що поведінка судді Галагана О.В. в позаробочий час, а саме з 23 год. 08 хв. 25 липня 2016 року по 01 год. 10 хв. 26 липня 2016 року, свідчить про наявність у його діях складу дисциплінарного проступку, наслідком якого може бути притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

До Вищої ради правосуддя 12 лютого 2018 року надійшла скарга народного депутата України Геращенка А.Ю., 26 лютого 2018 року – скарга судді Галагана О.В. на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 24 січня 2018 року № 148/3дп/15-18.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 5 червня 2018 року № 1736/0/15-18 залишено без змін рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 24 січня 2018 року № 148/3дп/15-18.

З огляду на викладене Вища рада правосуддя вирішила подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя задовольнити; тимчасово, на три місяці, відсторонити суддю Кіровського районного суду міста Кіровограда Галагана Олексія Валерійовича від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді, направленням до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з питань суддівської етики та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді;доручити Національній школі суддів України забезпечити проходження суддею Кіровського районного суду міста Кіровограда Галаганом Олексієм Валерійовичем підвищення кваліфікації з метою подальшого кваліфікаційного оцінювання для підтвердження ним здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Прес-центр судової влади України