Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Апеляційного суду Херсонської області взяла участь у діловому сніданку зі ЗМІ та громадськістю  

16 липня 2018, 10:24

У липні 2018, в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя», в м. Херсоні заплановано проведення 4 прес – сніданків у формі безпосереднього та відвертого спілкування журналістів, активістів громади з суддями - 11, 13, 18, 20 липня.

Інформаційно-просвітницька кампанія спрямована на підвищення обізнаності громадськості щодо стану та ходу судової реформи на місцевому та національному рівнях.

11 липня 2018 року відбувся перший прес – сніданок за участю журналістів, блогерів, громадських активістів, суддів, прес – секретарів судів, представників Територіального управління Державної судової адміністрації у Херсонській області.

Від Апеляційного суду Херсонської області участь у зазначеному заході взяла секретар судової палати з розгляду цивільних справ Лариса Приходько.

На обговорення були винесені теми щодо ходу судової реформи та шляхів подолання основних проблемних сфер судової реформи: прозорість – корупція – фінансування – контроль.

Судді розповіли про останні запровадження у судовій системі, переваги електронного документообігу у судах, особливості кваліфікаційного оцінювання суддів, наголосили на  високому рівні відкритості та готовності судів та суддів до діалогу з громадськістю, а також поділилися думками з інших питань перебігу судової реформи.

Зустріч проходила в дружній атмосфері, журналісти та громадські активісти охоче ставили питання представникам органів судової влади щодо реалізації окремих аспектів судової реформи на практиці, на які отримали обґрунтовані відповіді.

По завершенню заходу учасники висловили приємні враження від цікавої зустрічі та побажання  до подальшої плідної співпраці.

Як відбувався прес – сніданок, можна ознайомитися за посиланням.

 

За повідомленням прес-служби суду