Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Московського районного суду міста Харкова Горбунова Я.М. повідомляє про втручання в її діяльність сторонніх осіб

11 липня 2018, 17:20

Горбунова Я.М. інформує, що під час підготовчого засідання розгляду кримінальної справи 26 червня 2018 року прибула велика кількість невідомих осіб, які вдавалися до провокуючих дій, проявляли неповагу до суду та заважали проводити судове засідання.

Після виходу суду до нарадчої кімнати невідомі особи почали вибивати зачинені двері, вигукували «Горбунова выходи», «сейчас мы принесем шины и будем их поджигать». Зазначені дії, за словами судді, продовжувалися протягом трьох годин.

  Окрім того, суддя повідомляє, що вказані особи заблокували в коридорі обвинуваченого, принесли під будівлю суду шини та заблокували вхідні двері, чим паралізували роботу всього суду до приїзду працівників правоохоронних органів та органів пожежної безпеки.

Оголошення рішення суду відбулося в присутності правоохоронних органів, які стримували натовп, під образливі вигуки та погрози заподіянням тілесних ушкоджень на адресу судді та членів її родини.

На підставі викладеного суддя Московського районного суду міста Харкова Горбунова Я.М. просить ВРП вжити відповідних заходів реагування з огляду на ситуацію, що сталася під час судового засідання.

 

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України