Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває розгляд апеляційних скарг на ухвали про обрання запобіжних заходів підозрюваним в нападі на табір ромів  

11 липня 2018, 15:46

          В Апеляційному суді Львівської області відбувся розгляд апеляційних скарг захисника Зелінської С. В. підозрюваного Малошенка Данила Олексійовича, захисника Вовкун Я. Ю. підозрюваного Пужила Ярослава Юрійовича, захисника Шніцара А. О. підозрюваного Гринчишина Юрія Ігоровича на ухвалу слідчого судді Пустомитівського районного суду Львівської області від 26 червня 2018р. про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

           Колегія суддів Апеляційного суду Львівської області залишила без змін ухвалу Пустомитівського районного суду щодо Малошенка Данила Олексійовича, а апеляційну скаргу захисника без задоволення..

           Розгляд апеляційної скарги захисника Вовкун Я. Ю. на ухвалу слідчого судді Пустомитівського районного суду Львівської області про обрання підозрюваному Пужило Ярославу Юрійовичу запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, колегія суддів задоволила клопотання адвоката та відклала розгляд справи на 19.07.2018р. на 14 год.30 хв.

           Щодо розгляду апеляційної скарги Шніцара А. О. на ухвалу слідчого судді Пустомитівського районного суду Львівської області від 26 червня 2018р. про обрання підозрюваному Гринчишину Юрію Ігоровичу запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави колегія суддів Апеляційного суду Львівської області аеляційну скаргу адвоката Шніцара Андрія Олеговича задоволила, а ухвалу слідчого судді Пустомитівського районного суду Львівської області від 26 червня 2018р. про застосування до неповнолітнього підозрюваного Гринчишина Юрія Ігоровича, 05 травня 2002 року народження, запобіжного заходу у виді тримання під вартою без визначення розміру застави – скасувала.  Клопотання слідчого СВ Пустомитівського ВП ГУНП у Львівській області Петріва Б. П. – задоволилено частково, до підозрюваного Гринчишина Юрія Ігоровича, 2002 року народження, застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати квартиру у м. Львові цілодобово строком 60 днів – до 21.08.2018р. включно. Також на Гринчишина Юрія Ігоровича покладено наступні обов’язки:

  • прибувати до слідчого, прокурора, суду за їх викликами;
  • утримуватися від спілкування з потерпілими та свідками у даному кримінальному провадженні;
  • здати на зберігання у відповідні органи державної влади свій паспорт (паспорти), інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю.

         В закритому судовому засіданні Апеляційний суд Львівської області розглянув апеляційну скаргу захисника Юхименко Р.І. на ухвалу слідчого судді Пустомитівського районного суду Львівської області від 26 червня 2018 р. про застосування щодо Іванечка Андрія Львовича запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

         Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Львівської області ухвалила апеляційну скаргу захисника задоволити частково, ухвалу слідчого судді Пустомитівського районного суду Львівської області від 26 червня 2018 р. про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення застави скасувати. Клопотання слідчого Пустомитівського ВП ГУ НП у Львівській області Петріва Б.П. задовольнити частково та застосувати до Іванечка Андрія Львовича, 2002 року народження, запобіжний захід – домашній арешт та заборонити Іванечку Андрію Львовичу залишати квартиру у м. Львові цілодобово.  Також на підозрюваного покладено обов’язки:

  1. прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, суду;
  2. повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;
  3. утримуватися від спілкування з потерпілими та свідками у данному кримінальному провадженні;
  4. здати на зберігання до відповідного органу державної влади свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України;
  5. носити електронний засіб контролю.

За повідомленням прес-служби суду