Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд скасував наказ про притягнення до дисциплінарної відповідальності директорки дошкільного навчального закладу  

11 липня 2018, 14:52

   Днями Коломийський міськрайонний суд розглянув справу за позовом особи Б. до Управління освіти Коломийської міської ради про визнання незаконним та скасування наказу про притягнення до дисциплінарної відповідальності

      Нагадаємо, особа Б. посилалась на те, що працювала директором Коломийського ДНЗ № 21 та наказом № 389 начальника управління освіти Коломийської міської ради від 23 листопада 2017 року притягнута до дисциплінарної відповідальності.

       Позивачка вважала, що з її боку будь-яких порушень трудової дисципліни не було, а оголошення догани є наслідком неприязних стосунків з безпосереднім керівництвом.

     Суд звернув увагу на те, що у наказі про накладення дисциплінарного стягнення обов'язково має бути зазначено в чому полягає порушення трудової дисципліни, тобто має бути вказівка на фактичні обставини, які стали підставою для застосування заходу дисциплінарного стягнення.

      В той же час оспорюваний наказ про притягнення позивачки до дисциплінарної відповідальності не містить фактичних та конкретних даних щодо причин накладення стягнення, загальні формулювання не пояснюють суть порушень трудової дисципліни, які допустила в роботі позивачка, не містять посилання на конкретні обставини вчинення порушення трудової дисципліни та чіткі посилання на неналежність виконання працівником яких саме посадових обов’язків, що свідчить про відсутність систематичних порушень та систематичного невиконання позивачкою без поважних причин обов'язків, покладених на неї трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку, які могли бути підставами для застосування дисциплінарного стягнення у вигляді догани, а тому наказ № 389 від 23 листопада 2017 року не відповідає вимогам трудового законодавства та підлягає скасуванню.

Суд задовольнив позовну заяву особи Б. та визнав незаконним і скасував оспорюваний наказ, а також стягнув з Коломийської міської ради на користь позивачки 640,00 грн. сплаченого судового збору.

      На рішення суду може бути подана апеляція протягом тридцяти днів.

 

Додаткова інформація по справі за посиланням: https://kmm.if.court.gov.ua/sud0909/pres-centr/news/492603/

 

За повідомленням прес-служби суду