Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд міста Києва залишив без змін вирок, яким киянина засуджено до довічного позбавлення волі за вбивство громадянки США

09 липня 2018, 17:11

04 липня 2018 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула провадження за апеляційною скаргою, поданою обвинуваченим на вирок Оболонського районного суду міста Києва від 20 лютого 2018 року, яким особу визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 7 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 7 ч. 2 ст. 115 («Умисне вбивство») Кримінального кодексу України та призначено йому, на підставі ч. 1 ст. 70 («Призначення покарання за сукупністю злочинів») Кримінального кодексу України, остаточне покарання, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, у виді довічного позбавлення волі. 

Так, судом першої інстанції встановлено, що у червні 2017 року, чоловік під вигаданим приводом зайшовши до сусідки, раптово, без будь-яких причин, вдарив 66-річну жінку в обличчя. Продовжуючи реалізацію свого злочинного наміру, почав наносити жінці хаотичні удари ножем, від отримання яких потерпіла втратила свідомість. Донька потерпілої, 43-річна громадянка США, яка в той момент перебувала в квартирі, намагалась зупинити зловмисника. Проте також отримала ножові поранення, які виявилися несумісні з життям.

Судом першої інстанції обвинуваченого засуджено до найвищої міри покарання – довічного позбавлення волі.

Однак, не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції, обвинувачений подав апеляційну скаргу, в якій просив вирок Оболонського районного суду міста Києва від 20 лютого 2018 року змінити в частині призначеного покарання та призначити йому покарання в межах санкції ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, однак не пов’язане з довічним позбавленням волі.

Апеляційний суд міста Києва, перевіривши матеріали кримінального провадження, врахувавши суспільну небезпеку кримінального правопорушення, що інкримінується обвинуваченому, тяжкість покарання та конкретні обставини даного кримінального провадження, залишив апеляційну скаргу без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.

 

 

За повідомленням прес-служби суду