Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершено розгляд апеляційної скарги у справі щодо обрання запобіжного заходу начальнику ДУ "Миколаївський слідчий ізолятор"

09 липня 2018, 15:33

Сьогодні, 9 липня 2018 року, колегія суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Миколаївської області розглянула апеляційну скаргу захисника Тимошина Ю.В. в інтересах підозрюваного Цибулі Р.В. на ухвалу слідчого суді Центрального районного суду м. Миколаєва від 21 червня 2018 року про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

В судовому засіданні захисники Тимошин Ю.В. та Тимошин В.В. висували вимоги про скасування ухвали слідчого судді, посилаючись на необґрунтованість підозри та недоведеність ризиків. Підозрюваний Цибуля Р.В. підтримав позицію захисників.

Прокурор Ребенко П.С. заперечував проти задоволення апеляційної скарги захисника Тимошина Ю.В., наполягав на тому, що підозра є обґрунтованою, підтверджується зібраними матеріалами кримінального провадження, вказував на наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснити дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.

За результатами апеляційного розгляду Апеляційним судом Миколаївської області постановлено ухвалу, згідно якої

апеляційну скаргу захисника Тимошина Ю.В. задоволено частково.

Ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 21.06.2018 року відносно Цибулі Р.В. скасовано.

Постановлено нову ухвалу, якою застосовано відносно Цибулі Романа Васильовича запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання з покладенням на строк до 19 серпня 2018 року, відповідно до вимог ч. 5 ст. 194 КПК України, обов’язків: не відлучатися із м. Миколаєва без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання або місця роботи.

 

За повідомленням прес-служби суду