Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Верховного Суду обговорила з експертами Ради Європи реформування судової системи України  

09 липня 2018, 12:30

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська зустрілася з експертами  Ради Європи (далі – РЄ) Герхардом Райснером, Нільсом Есгстадом та Лореною Бахмайер Вінтер задля обговорення прогресу реформування судової влади в Україні та роботи Верховного Суду.

Департамент правосуддя та правового співробітництва РЄ через Проект технічної допомоги Україні «Підтримка виконання Україною рішень ЄСПЛ» (далі – Проект) проводить загальне оцінювання відповідності результатів здійснення української судової реформи стандартам РЄ. Під час візиту експертів Проекту до України відбулася низка консультативних зустрічей з представниками українських судових та інших державних інституцій.

Валентина Данішевська поінформувала експертів про ключові зміни, які відбулися в українській судовій системі у рамках судової реформи. Голова ВС  наголосила, що тепер найвища судова інстанція є оновленою за своєю структурою, повноваженнями, кількісним та якісним складом. Україна вперше під час конкурсу до Верховного Суду відійшла від застарілих стандартів добору і призначення суддів, в результаті чого до складу Суду увійшли судді, адвокати та представники наукового середовища.

«Основною місією нового Верховного Суду від першого дня початку роботи є утвердження верховенства права, дотримання основоположних прав людини та зміцнення довіри суспільства до судової влади, тобто забезпечення такого рівня правосуддя, яке б відповідало як суспільним очікуванням, так і європейським цінностям і стандартам», – зазначила Голова ВС.

У заході взяли участь Голова Відділу з реформ сектору правосуддя Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи Ліліт Данегян-Бослер, керівник Проекту Андрій Кавакін та начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду Ліна Губар.

Довідково. Проект Ради Європи «Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини» фінансується Фондом з прав людини. Метою Проекту є підтримка України у вдосконаленні національних механізмів виконання рішень Європейського суду з прав людини, якими констатовано порушення ст. 6 Конвенції про захист прав і основоположних свобод у зв’язку з недоліками функціонування судової системи.

 

За повідомленням прес-служби суду