Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Луганському окружному адміністративному суді проведено круглий стіл «Актуальні питання адміністративного судочинства в справах з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян»  

09 липня 2018, 09:10

     6 липня 2018 року в Луганському окружному адміністративному суді пройшов круглий стіл на тему: «Актуальні питання адміністративного судочинства в справах з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян»,

   В заході взяли участь представники управлінь Пенсійного фонду України Луганської, Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації та представники Норвезької ради у справах біженців, які доволі часто виступають як в якості позивачів, так і в якості відповідачів по адміністративним справам.

    Із вітальним словом виступив Голова Луганського окружного адміністративного суду Чиркін С.М., який відмітив важливість та актуальність теми заходу.

     Голова суду зазначив, що круглий стіл організований з нагоди днів адміністративної юстиції в Україні, що проходять 5-6 липня 2018 року.

   Судді Луганського окружного адміністративного суду Чиркін С.М., Борзаниця С.В., Кисельова Є.О. та Петросян К.Є. обговорили разом з учасниками судову практику, яка склалась при розгляді судових справ по категорії захисту соціальних прав фізичних осіб.

    Також учасники зупинились на питанні дотримання вимог Кодексу адміністративного судочинства України при подачі позовної заяви до суду.

  Представниками Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області представлено презентацію про основні напрямки розвитку інформаційно-телекомунікаційної системи Пенсійного фонду України та новації в роботі, які все сьогодні доступні для громадян.

    Представники Норвезської ради у справах біженців в Україні наголосили на важливості відокремлення доступу до пенсій та соціальних виплат від статусу внутрішньо переміщеної особи для мешканців непідконтрольної Уряду України території. Це є однією з найголовніших проблем у задоволенні потреб осіб громадян України незалежно від їхнього місця проживання.   

    Під час круглого столу цікавою та активною була дискусія з актуальних питань адміністративного судочинства в справах з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян.

    Учасники круглого столу змогли поділитися не тільки власним досвідом, а й шляхами вирішення проблемних питань і висловили побажання, щоб таких зустрічей було більше.

 

 

 

За повідомленням прес-служби суду