Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП звернеться до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування кримінального провадження за фактом втручання в діяльність судді Грубника О.М.

04 липня 2018, 17:25

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич поінформував, що до Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення судді Дружківського міського суду Донецької області Грубника О.М. про втручання у його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

У повідомленні судді Дружківського міського суду Донецької області Грубника О.М. зазначено, що у його провадженні перебуває кримінальне провадження № 1-кп/229/180/2018 за обвинуваченням Кеворкова Геннадія Арсеновича у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України.

Із повідомлення судді Грубника О.М. вбачається, що 5 січня 2018 року о 10 годині потерпілим у вказаному кримінальному провадженні Часовітіним Д.С., який перебував у приміщенні Дружківського міського суду Донецької області, висловлювалися погрози на адресу судді щодо притягнення його до кримінальної відповідальності у разі, якщо суддя не заарештує обвинуваченого Кеворкова Г.А.

Суддя Грубник О.М. вважає, що такі дії потерпілого Часовітіна Д.С. є втручанням в діяльність судових органів.

Як повідомив доповідач, у процесі перевірки встановлено, що слідчим відділом Дружківського ВП Краматорського ВП ГУ НП в Донецькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом втручання в діяльність судді Дружківського міського суду Донецької області Грубника О.М.

Зважаючи на зазначене, Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування кримінального провадження за фактом втручання в діяльність судді Дружківського міського суду Донецької області Грубника Олексія Миколайовича.

 

Прес-центр судової влади України