Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП звернеться до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розслідування та розкриття злочину, вчиненого стосовно судді Стрийського міськрайонного суду Львівської області Бучківської В.Л.

04 липня 2018, 17:21

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич (на фото) повідомив, що до Вищої ради правосуддя 27 березня 2018 року надійшло повідомлення судді Стрийського міськрайонного суду Львівської області Бучківської В.Л. про втручання у її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

У повідомленні зазначено, що у провадженні судді перебуває цивільна справа за позовом Прусс О.Т., Прусса Б.Б.

20 березня 2018 року під час проведення підготовчого судового засідання у цій справі позивачами Прусс О.Т. та Пруссом Б.Б. судді Бучківській В.Л. вдруге було заявлено відвід. Для вирішення цього питання суддя вийшла до нарадчої кімнати. Після виходу з нарадчої кімнати суддя Бучківська В.Л.почала зачитувати вступну частину ухвали суду про відмову у задоволенні заяви про відвід. У цей час позивачі поводили себе протиправно, намагалися перешкодити проголошенню судового рішення, викрикували звинувачення на адресу судді про фальсифікацію доказів, намагаючись у такий спосіб перешкодити здійсненню правосуддя.

Крім того, із повідомлення судді Бучківської В.Л. вбачається, що позивачі, покинувши зал судового засідання, після закінчення робочого часу ввірвались до її службового кабінету та, не реагуючи на зауваження секретаря судового засідання, почали погрожувати судді розправою та звільненням з посади.

У зв’язку із такою поведінкою позивачів Прусс О.Т. та Прусса Б.Б. суддя повідомила правоохоронні органи про факт втручання у її діяльність щодо здійснення правосуддя. Заява судді Бучківської В.Л. від 20 березня 2018 року, подана до Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області, зареєстрована за № 2929. На підставі вказаної заяви 21 березня 2018 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України.

«Оскільки під час перевірки встановлено, що Стрийським відділенням поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12018140130000421 за повідомленням судді Стрийського міськрайонного суду Львівської області Бучківської В.Л., вважаю за необхідне на підставі пункту 6 частини першої статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування цього злочину»,–підсумував Вадим Беляневич.

У зв’язку із зазначеним Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розслідування та розкриття злочину, вчиненого стосовно судді Стрийського міськрайонного суду Львівської області Бучківської Вікторії Леонідівни, у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018140130000421. 

 

Прес-центр судової влади України