Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В апеляційному суді Тернопільської області відкрилась виставка науково-популярної літератури “Конституція України - наш Основний закон”  

27 червня 2018, 18:27

 

26-27 червня 2018 року з нагоди 22-ої річниці Дня Конституції в Апеляційному суді Тернопільської області тривала літературно-наукова виставка “Конституція України - наш Основний закон”.

Першими експозицію оглянули судді-спікери, прес-секретарі та журналісти - учасники регіонального форуму, що проходив у Апеляційному суді в рамках проведення ІІ-го Загальнонаціонального Форуму “Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці”. Крім того, оглянути фотографії та погортати тогочасні журнали могли відвідувачі суду, адвокати та працівники прокуратури. Неабияку зацікавленість виявили працівники апарату суду апеляційної інстанції.  

 

                                                                   

      

В експозиції представлено фотокопії: "Руської правди" - збірки стародавнього руського права, складеної у Київській державі (ХІ-ХІІ ст.); "Повчання дітям" Володимира Мономаха (ХІІ ст.) - визначної пам'ятки літератури Київської Русі, знайденої у Лаврентіївському списку "Повісті минулих літ"; Конституція Пилипа Орлика (давньоруською мовою) та Конституція УНР від 29 квітня 1918 р. А також - наукова, науково-популярна література та публіцистика з усіх аспектів історії, теорії та практики законотворення у контексті конституційного права України, надана з приватних книгозбірень суддів і працівників апарату суду та фондів Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. наукову, науково-популярну літературу та публіцистику з усіх аспектів історії, теорії та практики законотворення у контексті конституційного права України, надані з приватних книгозбірень суддів і працівників апарату суду та фондів Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки.

       

Відвідувачів виставки зацікавила стаття науковця Олексія Науменка “Українські конституції. Скільки їх було?”, зокрема, його припущення, що “за час нашої історії – від Київської Русі до сьогодні – сучасна Конституція України є дванадцятою”.

                

На фото кольорові фотокопії: "Руської правди" (ХІІ ст.), пам'ятка літератури "Повчання дітям" Володимира Мономаха (ХІІ ст.) та Конституція Пилипа Орлика.

             За повідомленням прес-служби суду

Зберегти