Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Верховний Суд працює над тими інструментами та механізмами, які дадуть змогу захищати права жінок», – Голова ВС Валентина Данішевська  

27 червня 2018, 17:37

22 червня у Кловському палаці відбувся круглий стіл, на якому обговорювалися питання дискримінації прав жінок.

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська зазначила, що питання щодо гендерної рівності є дуже важливим, а тому йому варто приділяти більше уваги. Також Валентина Данішевська зауважила, що Верховний Суд активно працює в цьому напрямі для того, щоб права жінок не порушувалися.

«Верховний Суд працює над тими інструментами та механізмами, які дадуть змогу захищати права жінок, і ми, як представники судової гілки влади, розуміємо свою відповідальність за впровадження законодавчих положень, які забезпечують рівність чоловіків і жінок. Через судову практику ми можемо спостерігати випадки дискримінації прав жінок. Тому ми взяли на себе відповідальність виокремлювати та ідентифікувати ці випадки для того, щоб приділити більше уваги тим жінкам, які потребують захисту», – зазначила Голова ВС.

Валентина Данішевська зауважила: «Всі ми, як представники українського суспільства, повинні і поза межами своїх посадових обов’язків працювати над тим, щоб стереотипи гендерної нерівності, які історично склалися в нашій державі, були подолані. Ми повинні і в суспільному житті бути носіями тих ідей, які закладені в Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, Указі Президента «Про затвердження Національної стратегії у сфері прав людини» та в законодавстві України. Адже увага до цих проблем ніколи не буває зайвою».

Голова ВС також подякувала Голові Офісу «ООН-Жінки» в Україні Анастасії Дівінській за організацію заходу та всім учасникам круглого столу, які не байдужі до проблеми дискримінації прав жінок в України.

У заході також взяли участь суддя ВС Надія Стефанів, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні Уле Тер’є Хорпестад, Надзвичайний і Повноважний Посол Данії в Україні Рубен Медсен, другий секретар Посольства Швеції в Україні Амра Левнйяк, Голова Офісу «ООН-Жінки» в Україні Анастасія Дівінська, менеджер проекту «ООН-Жінки» Марина Руденко та консультант цього проекту Олена Уварова.

 

З 22 червня 2018 року в холі Кловського палацу працює виставка ілюстрацій «БІЛЬШЕ НІКОЛИ ПОЗА УВАГОЮ: жінки, які стикаються з множинними формами дискримінації», яку люб’язно представив Офіс «ООН-Жінки» в Україні.

 

За повідомленням прес-служби суду