Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покращення рівня навичок спілкування суддів у роботі з людьми з особливими потребами  

26 червня 2018, 09:03

25 червня 2018 року в місті Вінниці Національною школою суддів України спільно з регіональним громадським фондом “Право і демократія” проведено семінар для суддів місцевих та апеляційних судів Вінницької області на тему: “Покращення рівня навичок спілкування суддів у роботі з людьми з інвалідністю”.

Захід організовано за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми “Нове правосуддя”.

Вітальною промовою семінар розпочала заступник голови Вінницького апеляційного адміністративного суду Жанна Мельник-Томенко.

Директор фонду “Право і демократія”, правовий консультант проекту “Покращення рівня доступності правосуддя для людей з інвалідністю” Віталій Разік представив тренерів семінару, ознайомив суддів з метою навчальної програми “Покращення рівня навичок спілкування суддів у роботі з людьми з інвалідністю”, метою якої є підвищення професійного рівня суддів щодо спілкування з людьми з особливими потребами, розповів про правовий статус людей з інвалідністю. Тренер, експерт проекту “Покращення рівня доступності правосуддя для людей з інвалідністю”  громадської організації “Гармонія” Олена Чорнобривенко розкрила загальні поняття про людей з інвалідністю. Заступник директора Вінницького соціально-економічного інституту Відкритого міжнародного університету “Україна” Світлана Ілініч, голова правління Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді “Паросток” Ірина Саранча та експерт у сфері фізичної доступності людей з інвалідністю до правосуддя Михайло Васюта у своїх  виступах детально зупинились на комунікативно-психологічних особливостях взаємодії суддів із людьми з інвалідністю та основних аспектах фізичної доступності осіб з особливими   потребами до суду.

Навички, отримані суддями на семінарі, сприятимуть покращенню функціонування судів, належному доступу людей з особливими потребами до приміщень судів, отримання людьми з інвалідністю якісних судових послуг та забезпеченню судового захисту їх прав.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.

За повідомленням прес-служби суду