Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом позбавлено батьківських прав чоловіка, який свідомо ухилявся від виконання обов’язків стосовно власної дитини  

25 червня 2018, 16:50

Рішенням судді Ленінського районного суду м. Миколаєва – Тихонової Наталі Станіславівни задоволено позовні вимоги громадянки Б. до  громадянина К. про позбавлення батьківських прав.

 З рішення суду вбачається, що 31 позивачка звернулась із позовом до відповідача, яким просила позбавити відповідача батьківських прав відносно доньки Аліни.

Вказувала на те, що вона та відповідач є батьками малолітньої дитини  Аліни, 2004 року народження. В 2005 році шлюб між сторонами було розірвано. З моменту розірвання шлюбу між сторонами відповідач практично не цікавився життям дитини.

Обгрунтовувала свої вимоги тим, що на теперішній час відповідач ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків, здоров’ям дитини не цікавиться, не відвідує, вихованням не займається, жодної матеріальної допомоги на її утримання не надає, від сплати аліментів ухиляється.

 

Відповідач в судове засідання не з’явився, про розгляд справи повідомлений належним чином. Причини неявки суду не повідомив. Своїм правом на подання відзиву не скористався.

Представник Служби у справах дітей Адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради проти позовних вимог не заперечувала.

 

Відповідно до Висновку про позбавлення громадянина  батьківських прав, Орган опіки і піклування виконкому Миколаївської міської ради вважає  за доцільне позбавити батьківських прав відповідача відносно доньки Аліни, 2004 року народження.

Соціально-психологічний висновок Миколаївського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді від 26.07.2017 року зазначає, що дитина ніколи не бачила свого батька, відтак неможливо встановити її ставлення до нього.

Врахувавши та дослідивши надані докази в сукупності,  суд прийшов до висновку, що позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню.

 

З інформацією щодо тексту судового рішення можноь ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/1615/17)

 

Зазначимо, що рішення суду ще не набрало законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду