Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом захищено права споживача

19 червня 2018, 14:09

            Рішенням Ізюмського міськрайонного суду Харківської області задоволено позовні вимоги громадянина М. про захист прав споживачів та повернення грошових коштів  набутих без достатньої правової підстави.

            Наприкінці жовтня 2017 року позивач зайшов до офісу  ТОВ  у м. Харків для того, щоб придбати автомобіль ВАЗ 2110. Менеджер компанії пояснила, що для того, щоб взяти авто в лізінг потрібно заплатити 10% від його вартості, а також комісійні. Позивач в той же день оплатив вказану суму.

            Після того, як гр.М повернувся до офісу з квитанціями, йому було запропоновано підписати додаток до договору в якому був указаний зовсім інший автомобіль, вартість якого була значно вищою ніж вартість автомобіля, який спочатку було обрано клієнтом. На питання, чому в договорі вказаний автомобіль іншої марки та іншої вартості, позивач отримав відповідь, що так потрібно для бухгалтерії. На вимогу гр.М повернути внесені кошти, позивач отримав відмову та йому було запропоновано з’їздити самому до м.Пісочін за автомобілем. У Пісочині позивачеві теж було відмовлено у авто та наведені чергові пояснення з боку представників ТОВ. Громадянин М вважає, що його ввели в оману та змусили внести кошти на рахунок ТОВ, в свою чергу не надавши йому авто та не повернули за вимогою вже внесені кошти.

         Судом встановлено, що спірний договір фінансового лізингу не був нотаріально посвідчений, що свідчить про його нікчемність. Розглянувши матеріали справи та оцінивши надані докази, суд  задовольнив позовні вимоги позивача повністю, а саме зобов'язав ТОВ повернути внесені кошти в повному обсязі.

 

 

За повідомленням прес-служби суду