Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За неявку у судове засідання – привід

19 червня 2018, 14:03

       Сьогодні колегією суддів Самарського районного суду м. Дніпропетровська (головуючий суддя Поштаренко О.В.) постановлено ухвалу про привід обвинуваченого гр. З., який, нехтуючи своїми процесуальними обов’язками, не з’явився у судове засідання без поважних причин.

      Нагадаємо, що 23 квітня цього року до Самарського районного суду м. Дніпропетровська надійшли матеріали кримінального провадження стосовно гр. З., який обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена частиною четвертою статті 190 Кримінального кодексу України – заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене в особливо великих розмірах.

       Особливістю цієї справи є те, що Самарський районний суд м. Дніпропетровська  є вже п’ятим судом, де розглядається ця справа. Фактично розгляд справи по суті не відбувся у жодному суді, тому що  потерпілим гр. Б було заявлено відвід колегіям суддів на стадії підготовчих засідань.

          23 квітня 2018 року Самарський районний суд м. Дніпропетровська прийняв до свого провадження дану справу та того самого дня призначив її до судового розгляду.

         19 червня 2018 року колегія суддів у судовому засіданні поставила на обговорення питання про застосування примусового приводу стосовно гр. З., який не з’явився у судове засідання та не надав жодних документів,  на підтвердження поважних причин своєї відсутності.

       Суд врахував думки усіх учасників процесу та доручив начальнику Соборного відділення поліції, де зареєстрований обвинувачений, організацію примусового приводу у судове засідання, яке відбудеться 6 липня 2018 року о 12:00.

       Контроль за виконанням примусу покладено на керівника Дніпропетровської місцевої прокуратури №2.

Фото:ppt Онлайн

За повідомленням прес-служби суду