Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Військовослужбовці залишаються у наданих їм квартирах

18 червня 2018, 15:11

КАГС відмовив у задоволенні апеляційної скарги Міністерства оборони України, яке просило скасувати рішення суду першої інстанції у справі № 8/21 та визнати недійсним договір міни, за яким Міністерство здійснило обмін нерухомого військового майна (нежилої будівлі) на житло для військовослужбовців та членів їх сімей. 

 

Між Міністерством оборони України та Товариством з обмеженою відповідальністю «Хрещатик Інвестбуд» було укладено договір міни (обміну), за яким Міністерством було відчужене військове майно (нежила будівля загальною площею 1442,80 кв.м) в обмін на житло для військовослужбовців та їхніх сімей, а саме - на 6 квартир у м. Первомайськ Миколаївської області, 13 квартир та один п’ятиквартирний житловий будинок у м. Кременчук Полтавської області.

Вказаний договір сторонами був повністю виконаний, Міністерство оборони України отримало квартири, які розподілило та передало своїм військовослужбовцям.  

Заступник Генерального прокурора в інтересах держави в особі Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Міністерства оборони України звернувся із позовом до ТОВ «Хрещатик Інвестбуд» про визнання недійним вказаного договору та зобов’язання повернути все одержане за договором.

Господарський суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову.

Міністерство оборони України не погодилось з прийнятим рішенням суду та звернулось до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою. Посилаючись на перевищення своїх повноважень при укладенні спірного договору, Міністерство просило рішення суду скасувати та прийняти нове, яким задовольнити позов у повному обсязі.

Господарськими судами першої та апеляційної інстанцій не встановлено та позивачами не доведено наявності обставин, з якими закон пов’язує недійсність правочинів. Дослідивши матеріали справи, апеляційний господарський суд прийшов до висновку, що рішення суду першої інстанції відповідає фактичним обставинам та матеріалам справи, і підстав для його скасування не вбачається, а тому апеляційна скарга Міністерства оборони України задоволенню не підлягає.

 

З повним текстом постанови можна ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/74570527

 

За повідомленням прес-служби суду