Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Хотинського районного суду Чернівецької області завітали студенти на екскурсію

15 червня 2018, 15:02

   Сьогодні до Хотинського районного суду Чернівецької області на навчальну екскурсію завітали студенти Хотинського коледжу ПДАТУ.
   Навчальні екскурсії в суді є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю визначитись із професійною долею та з власної точки зору сформувати враження про судову систему.
   Про роботу суду студентам розповідали заступник керівника апарату Хотинського районного суду Гаврилюк Л.В., помічник судді – Саранчук Л.Д.
   Студенти під час екскурсії оглянули приміщення канцелярії суду, зали судових засідань, ознайомились з роботою апарату суду, суддів та їх помічників, специфікою роботи канцелярії, реєстрацією вхідної та вихідної кореспонденції, із можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференції. На практиці показано роботу системи документообігу суду Д-3 та здійснення автоматизованого розподілу справ.
   Студентам роз’яснив порядок виконання судових рішень у цивільних справах – головний спеціаліст із судової статистики Івах О.І., по кримінальних справах –головний спеціаліст Романюк Н.М., по адміністративних та справах про адмінправопорушення – секретар суду Ахтемійчук Н.В..
   Також у доступній формі роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам’ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.
   Сподіваємось, що екскурсії в суді позитивно вплинуть на формування правосвідомості молодих громадян та в майбутньому підвищить рівень довіри громадян до суду.
   Наприкінці зустрічі працівники суду побажали студентам успіхів у навчанні та вихованні правосвідомості.
По завершенню заходу було зроблено колективне фото.

 

За повідомленням прес-служби суду