Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер апеляційного суду Кіровоградської області виступила з лекцією перед державними службовцями органів виконавчої влади

15 червня 2018, 13:48

13 червня 2018 року суддя судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Ірина Олексієнко  на запрошення Державного навчального закладу «Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій Кіровоградської обласної державної адміністрації» виступила з лекцію для уповноважених осіб органів виконавчої влади з питань запобігання та виявлення корупції в рамках тематичного семінару «Актуальні  питання реалізації чинного законодавства з питань запобігання корупції».

 Під час лекції увага слухачів акцентувалась на особливостях розгляду Апеляційним судом Кіровоградської області кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення щодо порушення вимог законодавства з питань протидії корупції.

 Предметом жвавого обговорення стала судова практика притягнення осіб, уповноважених на виконання функцій держави до адміністративної відповідальності за порушення вимог щодо запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, порушення вимог фінансового контролю, зокрема несвоєчасність подання декларацій та повідомлень про істотні зміни у майновому стані.

 Окремо І. Олексієнко зупинилась на практиці притягнення уповноважених осіб до відповідальності за порушення права на інформацію та права на звернення та роз’яснила необхідність дотримання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

 

За повідомленням прес-служби суду