Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До сторіччя державної служби держслужбовці Хмельниччини зібрались за круглим столом

15 червня 2018, 13:46

Сьогодні, 15 червня, у Хмельницькому університеті управління та права відбувся масштабний круглий стіл на тему «Стратегія реформування публічної служби в Україні». Захід присвячений сторіччю заснування державної служби в Україні й охопив чимале коло працівників органів державної влади та місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

   

Окрім університету, серед організаторів – Хмельницька обласна державна адміністрація, Міжрегіональне управління Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях, Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади…  

  

Зазначмо, що від Апеляційного суду Хмельницької області участь у важливому заході  взяв керівник апарату суду Геннадій Крупельницький.

 Учасників круглого столу привітав голова Хмельницької обласної державної адміністрації Вадим Лозовий. Він побажав усім присутнім, а це більше сотні представників різних державних установ, підприємств та організацій, плідної роботи та вислови впевненість, що Хмельниччина, як і Україна гідно пройде всі потрясіння і всі реформи.

«Ми, державні службовці, маємо дати людям іншу якість життя, маємо працювати відкрито й чесно. У нас, зокрема, на Хмельниччині стільки проблем, що я, стаючи на посаду голови, навіть і уявити не міг… Та головне те, що ми обрали демократичний шлях розвитку й маємо впевнено йти цим шляхом. Люди мають знати, що влада є, вона за них вболіває і піклується…», - зазначив у   вітальній промові Вадим Лозовий.

 

Як окремий інститут державна служба в Україні в її нинішньому розумінні (зі статусом державних службовців, уповноваженнями цих посадових осіб на здійснення функцій держави, а також отримання ними заробітної плати з державного бюджету) зародилася в 1918 році за Гетьманату Павла Скоропадського. То були часи спроб побудови на теренах наших земель незалежної Української Держави. Саме тоді, сто літ тому,  були запущені активні державотворчі процеси, були прийняті та значною мірою впроваджені низка системних законів, які вперше в історії України на законодавчому рівні закріпили основу інституту державної служби.

  

Про це учасникам заходу розповів у доповіді «100 років інституту державної служби в Україні: витоки та уроки сьогодення» Віктор Міщишин, заступник начальника міжрегіонального управління Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях.

  

 Серед питань, які обговорювалися під час круглого столу:

  • Публічна служба як адміністративно-процесуальна система реалізації цінностей і цілей суспільства;
  • Надання публічних послуг як основна функція публічної служби в сервісній державі;
  • Державна кадрова політика та публічна служба в сфері освіти;
  • Формування інституційного лідерства у сфері публічної служби України;
  • Реалізація концепції децентралізації в Україні на сучасному етапі розвитку;
  • Забезпечення результативності діалогу органів публічної влади і громадськості.

Головним результатом круглого столу мають стати свіжі зусилля з модернізації державної служби в Україні із застосуванням ідеології та принципів громадянського суспільства.

 

За повідомленням прес-служби суду