Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зарічний районний суд м. Суми продовжує співпрацю зі студентами-правниками

15 червня 2018, 11:29

Проходження студентами юридичних спеціальностей практики в суді є гарною можливістю для них, як майбутніх правників, визначитись із професійною долею та сформувати враження про судову систему.

Правова освіта має важливе значення у вихованні в громадян поваги до закону і прав людини. Зарічний районний суд м. Суми не залишається осторонь в процесі навчання та виховання майбутньої правової інтелігенції та завжди відкритий до співпраці з молодим поколінням.

Наразі в суді проходять практику Руслана Демченко, Микола Цесто та Артем Бойко, що навчаються на 4-му курсі юридичного факультету СНАУ. Для них це уже не перша практика в стінах Зарічного районного суду м. Суми.

Керівництво суду та працівники апарату допомагають майбутнім правникам закріпити свої теоретичні знання на практиці, розповідають студентам-правникам про тонкощі роботи в суді.

Так заступник керівника апарату суду Ольга Шаповал сьогодні  спілкувалася та знайомила практикантів з діяльністю, структурою суду. Під час спілкування, яке проходило у форматі питання-відповідь, майбутні правники цікавилися не тільки аспектами роботи суду, але й особливостями роботи судді та працівників апарату.

Головний спеціаліст по роботі зі зверненнями громадян та юридичних осіб Юлія Попович розповіла про встановлений у приміщенні суду інформаційний кіоск за допомогою якого відвідувачі суду можуть самостійно переглянути список справ, призначених до розгляду; отримати інформацію про стан розгляду справ; банківські реквізити для сплати судових витрат; здійснити електронний пошук справи за номером, датою призначення або за учасником процесу.

Головний спеціаліст з кадрового забезпечення Марина Токар розповіла студентам про особливості вступу на державну службу та вкотре нагадала, що однією із загальних вимог до осіб, які претендують на вступ на державну службу, є вільне володіння державною мовою. Розповіла які вищі навчальні заклади проводять атестацію осіб щодо вільного володіння державною мовою.

Спілкувалася зі студентами також і прес-секретар суду Наталія Горкуша, яка знайомить присутніх з веб-сторінкою Зарічного районного суду м. Суми на порталі «Судова влада» та сторінками суду в соціальних мережах Фейсбук, Інстаграм та Телеграм. Наочно продемонструвала, як самостійно відстежити рух будь-якої справи на веб-сайті Зарічного районного суду м. Суми, в якому розділі на сайті знайти оголошення про ваканті посади та документи, що стануть у нагоді кандидатам при вступі на державну службу.  

Також розповіли студента про зйомки циклу інформаційних передач «Про суд» в Зарічному районному суді м. Суми, метою якого є підвищення обізнаності громадян про судові правила і процедури.

Про можливість проведення судових засідань у режимі відеоконференції розповів старший судовий розпорядник Володимир Старченко, також демонстрував наочно як вона відбувається, зв`язавшись із кімнатою свідка в суді.  

На завершення заходу учасники подякували за отримані враження та нові знання про роботу судової установи.

А ми, в свою чергу, сподіваємося, що досвід, набутий студентами під час практичного навчання, стане їм у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання.

 

За повідомленням прес-служби суду