Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала ВС щодо права прокурора подати касаційну скаргу на підставі включення до групи прокурорів у відповідному кримінальному провадженні

15 червня 2018, 10:47

16 квітня 2018 року Верховний Суд колегією суддів Другої судової палати Касаційного кримінального суду розглянув касаційну скаргу прокурора на ухвалу апеляційного суду, якою залишено без зміни вирок суду першої інстанції щодо засудження К. та призначення остаточного покарання у виді штрафу.

Не погоджуючись з оскаржуваним судовим рішенням, прокурор звернулася до ККС ВС із касаційною скаргою, яка не відповідала вимогам кримінального процесуального законодавства, тому ухвалою Верховного Суду від 14 березня 2018 року цю скаргу було залишено без руху та надано п’ятнадцятиденний строк на усунення недоліків.
З огляду на положення КПК України право на подання касаційної скарги зі сторони обвинувачення має прокурор, який був учасником судового провадження, а також службові особи органів прокуратури вищого рівня: Генеральний прокурор, його перший заступник та заступники, керівник регіональної прокуратури, його перший заступник та заступники.

Звернувшись, у межах встановленого строку, з повторною касаційною скаргою, прокурор хоча й долучила постанову про те, що вона включена до групи прокурорів у зазначеному кримінальному провадженні, проте підтверджень того, що вона брала участь у судовому провадженні або є прокурором вищого рівня, не додала.

За таких обставин колегія суддів дійшла висновку, що касаційну скаргу, а також додані до неї матеріали слід повернути особі, яка її подала, оскільки не були усунуті в установлений строк недоліки залишеної без руху касаційної скарги.

З повним текстом ухвали можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/73438110.

 

За повідомленням прес-служби суду