Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя звільнила Кириченко Н.О. з посади судді Дарницького районного суду міста Києва за вчинення істотного дисциплінарного проступку

15 червня 2018, 09:45

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Анатолій Мірошниченко повідомив, що 30 травня 2018 року до Вищої ради правосуддя надійшло подання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про звільнення Кириченко Наталії Олексіївни з посади судді Дарницького районного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Дисциплінарна справа стосовно судді Дарницького районного суду міста Києва Кириченко Н.О. була відкрита за заявою Рубцова Д.Ю. про проведення спеціальної перевірки стосовно судді Дарницького районного суду міста Києва Кириченко Н.О. відповідно до Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» у зв’язку з порушенням норм законодавства України під час прийняття рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо нього як особи, яка була учасником масових акцій протесту в період з 21 листопада 2013 року до дня набрання чинності цим Законом.

16 листопада 2017 року Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя, розглянувши дисциплінарну справу стосовно судді Дарницького районного суду міста Києва Кириченко Н.О., ухвалила рішення №3692/1дп/15-17 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до неї дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади судді. Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що дії судді Кириченко Н.О. свідчать про вчинення нею істотного дисциплінарного проступку, наслідком якого є звільнення з посади з підстави, передбаченої пунктом 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Вказане рішення суддею було оскаржено. За результатами розгляду скарги рішенням Вищої ради правосуддя від 17 квітня 2018 року № 1174/0/15-18 рішення Дисциплінарної палати ВРП від 16 листопада 2017 року № 3692/1дп/15-17 про притягнення судді Дарницького районного суду міста Києва Кириченко Н.О. до дисциплінарної відповідальності залишено без змін.

Зважаючи на зазначене, Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Кириченко Наталію Олексіївну з посади судді Дарницького районного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Переглянути фотоальбом

Прес-центр судової влади України