Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Овруцькому районному суді Житомирської області проведено "День відкритих дверей" для школярів  

12 червня 2018, 13:51

      Овруцьким районним судом Житомирської області з метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя проведено День відкритих дверей.

      Серед відвідувачів суду були учні загальноосвітніх шкіл м. Овруча.

 

             Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію приміщенням суду, ознайомлення  з роботою суду з використанням відеоконфенцзв»язку, огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією; ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду.

            Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  КП «Д-3», порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. У доступній для дітей формі було роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.  Після ознайомлення з роботою канцелярії суду присутні оглянули  архів суду.

     Сподіваємось, що гості заходу отримали достатньо інформації та реальних уявлень про почесну та гідну, у той же час напружену та неспокійну багатопрофільну діяльність суддів та працівників апарату суду .

    На завершення зустрічі учасники та організатори заходу обмінялись спільними сподіваннями на подальші зустрічі.  

За повідомленням прес-служби суду