Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав недійсними договори довічного утримання 88-літньої вінничанки  

11 червня 2018, 15:54

Апеляційний суд Вінницької області погодився з судом першої інстанції, який визнав договори довічного утримання 88-літньої вінничанки недійсними. Підстава – через похилий вік, стан здоров’я і потребу в догляді позивачка неправильно сприйняла фактичні обставини правочину. Відтак вона знову стане власницею майна, що перейшло до рук набувача, з котрим позивачка досі навіть не познайомилася.

Трохи передісторії: у березні 2017 року майже незряча пенсіонерка уклала договори довічного утримання – у власність відповідача передала будинок із прибудовами та господарськими спорудами у Вінниці. Але допомоги-догляду, якої потребує через украй погане здоров’я,  жінка так і не отримала. Тому й звернулася до суду із позовом визнати договори недійсними.

Для довідки: згідно зі статтею 744 Цивільного кодексу України, за договором довічного утримання (догляду) одна сторона (відчужувач) передає другій стороні (набувачеві) у власність житловий будинок, квартиру або їх частину, інше нерухоме майно або рухоме майно, яке має значну цінність, взамін чого набувач зобов'язується забезпечувати відчужувача утриманням та (або) доглядом довічно.

 

За повідомленням прес-служби суду