Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Києві відбувається перший «Всеукраїнський форум юристок»  

08 червня 2018, 17:21

Судді, адвокати та інші фахівці в галузі права зібралися для обговорення  проблем, досягнень, викликів, з якими стикаються жінки в юридичній професії.

Форум, що проходить 8−9 червня 2018 року у місті Києві, покликаний привернути увагу юридичної спільноти до питань захисту прав жінок, зокрема їх доступу до юридичної професії, викликів, що стоять перед юристами, а також обговорити професійні досягнення юристів-жінок.

До обговорення актуальних питань долучилася член Вищої ради правосуддя Лариса Швецова.

Під час заходу планується проведення низки панельних дискусій щодо обговорення гендерних викликів перед жінками в юридичній професії, доступу до правосуддя вразливих груп жінок, і також наявних бар’єрів, форм дискримінації, проблем гендерно-обумовленого насильства та мультидискримінації особливо вразливих груп тощо.

Також заплановано проведення роботи в групах, що стосується бар’єрів доступу до правосуддя вразливих груп жінок та можливості їх подолання, зокрема шляхом об’єднання зусиль правничої спільноти.

Ініціатива «Всеукраїнський форум юристок» реалізується за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги (Канада).

Переглянути фотоальбом

Прес-центр судової влади України