Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді апеляційного суду надали методичну допомогу в застосуванні законодавства суддям місцевих судів в м. Одеси та Одеської області  

08 червня 2018, 15:08

 

В приміщенні апеляційного суду Одеського 08 червня 2018 року судді судової палати  з розгляду цивільних справах провели заняття з суддям місцевих судів м. Одеси та Одеської області  з надання методичної допомоги в застосуванні законодавства.

В ході заходу суддя апеляційного суду Одеської області  Олена Комлева зосередила слухачів на спорах, що виникають із трудових правовідносин. Відшкодування шкоди, завданої працівником підприємства, установи, організації та з судовою практикою у спорах про поновлення на роботі та детально зосередила увагу на проблемних питаннях які пов’язані з судовими витратами, особливостями сплати судового збору за подання заяви  про забезпечення доказів, методикою розподілу судових витрат між сторонами в порядку ст. 141 ЦПК України.

З суддею апеляційного суду Одеської області Юліаном Кравцем слухачі розглянули проблемні питання доказування у цивільних справах. Були висвітлені практичні аспекти призначення експертизи з урахуванням  предмету  спору та відсутності клопотань про призначення експертизи учасниками судового розгляду з урахуванням  принципів  цивільного судочинства, види судових експертиз.

                   

Також суддею апеляційного суду Одеської області Анатолій Заїкіним було доведено про правові аспекти в сфері житлового права, види позовів про захист прав наймача житла та ознайомлено з судовою практикою.

                                    

Під час занять учасники ділились думками, судженнями та професійним досвідом.

Судді отримали авторитетні, професійні та змістовні відповіді на всі свої запитання.         

                               

 

 

 

За повідомленням прес-служби суду