Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нагородження учасників проекту «Судова замальовка» відбулось сьогодні в Господарському суді Сумської області

07 червня 2018, 18:08

Сьогодні в Господарському суді Сумської області відбулось нагородження учасників проекту «Судова замальовка» - студентів  вищого училища мистецтв та культури імені Бортнянського.  Голова суду Олена Резніченко  особисто привітала художників, які протягом кількох тижнів брали участь в судових засіданнях і відображали їх на папері у вигляді оперативних замальовок. Художнє відтворення проводилося переважно в техніці – «пастель» та «акварель». Загалом майстрами створено близько тридцяти робіт, це і хід судового процесу, і портрети суддів та учасників процесу, і зображення суду.   

Голова Господарського суду Сумської області Олена Резніченко зазначає, що участь в цих проектах демонструє максимальну відкритість судової влади: «Завдяки нашим невеличким, але дуже чудовим проектам  ми зможемо подолати такий виклик, як відновлення довіри до судової влади. І всім сказати, що ми доступні, ми відкриті, ми завжди йдемо на спілкування, і дуже раді цьому спілкуванню».

Учасники проекту зазначають, що для них  це новий та унікальний досвід в роботі. Адже за короткий термін потрібно зробити яскраві та якісні картини, що відображатимуть атмосферу судового засідання.

 

Ольга Логінова, студентка ІІІ курсу училища мистецтв та культури імені Бортнянського: «Розраховувала що в суді все буде сіре та сумне, але виявилось навпаки. Змінила свою думку під час процесу, по-іншому подивилася на судове засідання, атмосфера виявилось цікавою та яскравої. Судді теж люди. Я б дуже хотіла б ще раз взяти участь в цьому проекті».

Альона Назаренко, студентка ІІІ курсу училища мистецтв та культури імені Бортнянського: «Це був чудовий досвід. Раніше не брала участь ні в чому подібному. Спочатку була страшно. А потім подумала: треба спробувати, малювати людей,  які працюють у своїй стихії. Цікаві випадки бувають і під час суду».

Марина Лимаренко, студентка ІІІ курсу училища мистецтв та культури імені Бортнянського: « Це був цікавий досвід, складно передати атмосферу, тут виявилось більше емоцій, ніж на вулиці. Це була вкрай відповідальна робота, оскільки потрібно було проявити всю свою майстерність».

Галина Ходика, керівник групи, викладач вищого училища мистецтв та культури імені Бортнянського, розповідає: «Безумовно студенти вдосконалили свій досвід художників. Щоб швидко малювати, та ще й в стислі терміни, потрібна особлива майстерність та спритність.  І головне - всі учасники відчули себе відповідальними громадянами, які долучилися до важливої справи, правової освіти населення».

Проект продовжить свою роботу,  восени студенти знову візьмуться за олівці та пензлі, щоб продовжити малювати в інших судах Сумської області. За підсумками цієї роботи планується проведення спільної виставки «Судова замальовка».

За повідомленням прес-служби суду