Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На екскурсію до Зарічного районного суду м. Суми завітали студенти  

07 червня 2018, 16:56

Літні канікули уже почалися, але екскурсії до Зарічного районного суду м. Суми тривають!

Сьогодні, 07 червня 2018 року, студенти Сумського державного університету завітали на екскурсію до суду для того, щоб познайомитись із роботою суду так би мовити зсередини. Захід проведено в партнерстві з Сумським Відділення асоціації правників України та з метою підвищення загального рівня правової культури молоді, вдосконалення системи правової освіти та ознайомлення з практичною юридичною діяльністю

На початку зустрічі студенти відвідали архів суду та канцелярії суду, потім поспілкувалися із прес-секретарем суду Наталією Горкушею, яка розповіла про встановлений у приміщенні суду інформаційний кіоск за допомогою якого відвідувачі суду можуть самостійно переглянути список справ, призначених до розгляду; отримати інформацію про стан розгляду справ; здійснити електронний пошук справи за номером, датою призначення або за учасником процесу.

Наталія Горкуша ознайомила студентів із роботою канцелярій та як пояснила як здійснюється автоматизований розподіл судових справ.

Спілкувалася зі студентами і керівник апарату суду Алла Шевченко, яка розповіла про категорії справ, що розглядаються нашим судом. Разом з хлопцями та дівчатами з’ясували хто працює в суді, хто такі державні службовці, який порядок вступу на державну службу передбачений законодавством. Ознайомила Алла Шевченко студентів і з діяльністю та структурою суду, веб-сторінкою Зарічного районного суду м. Суми на порталі «Судова влада». Цікаво було студентам дізнатися також про сторінки суду в соціальних мережах Facebook та Іnstagram, канали на YouTube та Telegram.

Студенти поспілкувалися із головою суду Ганною Шелєховою, яка розповіла про свій робочий графік на день, поділилася власним досвідом роботи на початку трудової діяльності. Ганна Шелєхова наголосила, що робота юриста вимагає постійного підвищення власного рівня кваліфікації. Наприкінці свого виступу голова суду закликала студентів відповідально ставитися до навчання, аби в майбутньому бути професіоналом високого рівня. Відповіла Ганна Шелєхова на усі запитання, що цікавили гостей.

Особливе зацікавлення у студентів викликали камери в підвальному приміщенні суду, в яких перебувають особи під вартою

Студенти із задоволенням фотографувались на пам’ять та роздивлялися малюнки дітлахів у коридорі на 5 поверсі приміщення суду.

Сподіваємося, що екскурсія до суду була не лише цікавою, а і корисною!

  

За повідомленням прес-служби суду