Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у вбивстві в с. Шабо Одеської області залишиться за гратами  

07 червня 2018, 16:44

07 червня 2018 року апеляційним судом Одеської області мала бути розглянута апеляційна скарга на ухвалу слідчого судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, подану захисникам в інтересах  Мусаєва Турала, що підозрюється у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ст.115 ч.2 п.12 КК України.

Уродженець та громадянин Республіки Азербайджан Мусаєв Турал підозрюється у тому, що він 29 квітня цього року біля міні-ринку, розташованого по вул. Центральній, 39-б в с. Шабо Білгород-Дністровського району Одеської області, діючи спільно та за попередньою домовленістю зі своїм співвітчизником, в ході сварки з потерпілою особою, з метою вбивства, за допомогою ножа та пристроїв для відстрілу гумових куль нанесли потерпілому тілесні ушкодження у виді проникаючого поранення грудної клітини в області серця та множинних вогнепальних поранень тулуба, голови, грудної  клітини та кінцівок, від яких потерпілий помер.

Ухвалою слідчого судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області до підозрюваного Мусаєва Турала був застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення розміру застави, як альтернативного запобіжного заходу, достатнього для забезпечення виконання підозрюваним обов'язків, передбачених КПК України.

Захисником підозрюваного на зазначену ухвалу слідчого судді місцевого суду була подана апеляційна скарга, в якій він поставив питання скасування судового рішення з підстав його незаконності та необґрунтованості.

Проте, в судовому засіданні суду апеляційної інстанції захисник, а також підозрюваний Мусаєв Турал подали письмові клопотання про відмову від апеляційної скарги.

За таких обставин, враховуючи думку прокурора, який не заперечував проти задоволення заяв, вивчивши матеріали провадження, апеляційний суд прийшов до висновку про необхідність закриття апеляційного провадження за  апеляційною скаргою  захисника  в інтересах підозрюваного Мусаєва Турала у зв’язку з відмовою апелянта від апеляційної скарги.

Відтак, підозрюваний Мусаєв Турал, відповідно до ухвали слідчого судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області, залишиться під вартою до 28 червня 2018 року.

 

За повідомленням прес-служби суду