Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Василівському районному суді Запорізької області проведено "День відкритих дверей" для студентів - правників  

07 червня 2018, 14:12

З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством за для покращення доступу до правосуддя, 6 червня 2018 року в приміщенні Василівського районного суду Запорізької області було проведено зустріч зі студентами 3-го курсу денної форми навчання юридичного відділення Василівського коледжу Таврійського державного агротехнічного університету.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію Будинком Правосуддя: ознайомлення з роботою суду з використанням відеоконференцзв’язку, огляд робочих кабінетів, залів судових засідань; ознайомлення з роботою суддів, працівників апарату суду.

Перед студентами з привітальними словами виступила голова Василівського районного суду Запорізької області Пушкарьова С.П., яка ознайомила майбутніх юристів з історією створення Василівського районного суду, основними засадами та принципами його роботи, з інформацією про судові реформи та нововведення у законодавстві з питань судоустрою.

Керівник апарату суду Козарик Н.А. ознайомила учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначила, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.

Після інформативних доповідей, заступник керівника апарату суду Крамаренко Т.В. провела з учасниками екскурсію приміщенням суду.

Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з  канцелярії  суду, де присутні дізналися про принципи роботи Автоматизованої системи документообігу суду, порядком ведення обліково–статистичних карток, зверненням судових рішень до виконання. В стислій та доступній формі було роз’яснено  порядок  звернення, надання  та  отримання інформації від суду.

Насамкінець, студенти були присутніми в залі судового засідання на розгляді кримінального провадження, під головуванням судді Василівського районного суду Задорожко Д.А.

За повідомленням прес-служби суду