Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП надала згоду на утримання судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонова А.А. під арештом

07 червня 2018, 13:01

Вища рада правосуддя 7 червня 2018 року розглянула подання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про надання згоди на утримання судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонова Андрія Анатолійовича під арештом, яке надійшло до ВРП 4 червня 2018 року.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Ірина Мамонтова повідомила, що у поданні заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. зазначено, що 29 травня 2018 року Леонову А.А. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України.

Леонов А.А. підозрюється у проханні службовою особою, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду в особливо великому розмірі для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третіх осіб дій з використанням наданої їй влади та службового становища та одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у великому розмірі для себе за вчинення такою службовою особою дій в інтересах третіх осіб із використанням наданої їй влади та службового становища.

До подання долучено копії матеріалів, якими обґрунтовано його доводи. Подання відповідає вимогам статті 184 Кримінального процесуального кодексу України та статті 58 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», зокрема містить факти та докази, що підтверджують вчинення суддею суспільно небезпечного діяння, визначеного КК України, та обґрунтування необхідності утримання судді Леонова А.А. під арештом.

Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Ірину Мамонтову, представників Генеральної прокуратури України – начальника першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Олександра Омельченка та прокурора зазначеного відділу Віталія Гречишкіна, ухвалила подання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити, надати згоду на утримання судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонова Андрія Анатолійовича під арештом.

 

Прес-центр судової влади України