Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови ККС ВС Валентина Щепоткіна провела зустріч із представниками МО Defence of Children International  

07 червня 2018, 12:34

5 червня 2018 року у Верховному Суді відбулася зустріч, у якій взяли участь заступник голови Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Валентина Щепоткіна та суддя ККС ВС Лев Кишакевич, представники Нідерландської секції міжнародної організації Defence of Children International (Міжнародний захист дітей) Інгеборг Галама (експерт Департаменту пробації Міністерства юстиції Нідерландів), Шарон Детрік (професор права, адвокат, експерт із захисту прав дітей) і представники Всеукраїнської фундації «Захист прав дітей» – президент Євгенія Павлова та віце-президент Олексій Лазаренко.

Метою зустрічі стало обговорення питань проведення 6 червня круглого столу на тему «Юстиція, дружня до дитини в Україні: сьогодення, перспективи, міжнародний досвід» і співпраця Верховного Суду в рамках спільного українсько-нідерландського проекту «Зміцнення системи захисту дитини для дітей у конфлікті із законом», в якому разом з Україною беруть участь Албанія, Грузія та Косово.

Валентина Щепоткіна зазначила про кількарічний корисний досвід співпраці у сфері ювенальної юстиції з канадськими експертами, наголосила на важливості проведення тренінгів, особливо для молодих суддів, і звернула увагу на те, що мова має йти не про лояльне, а про справедливе правосуддя стосовно неповнолітніх.

Міжнародні експерти розповіли про важливість синергії всіх ініціатив у сфері ювенальної юстиції, необхідність розуміти потреби дитини і торкнулись аспектів запровадження процедур, дружніх до дитини.

Учасники зустрічі погодилися з необхідністю залучення всіх уповноважених сторін для ефективного та результативного поєднання системи захисту дітей і правосуддя, зокрема психологів – для розуміння психології дітей залежно від їх віку.

Від Верховного Суду в зустрічі також взяли участь начальник відділу розгляду звернень та надання публічної інформації секретаріату ККС ВС Тетяна Слуцька та головний спеціаліст відділу міжнародно-правової взаємодії Оксана Гунько.

 

За повідомленням прес-служби суду