Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У місті Святогірськ було проведено тренінг щодо підвищення рівня навичок суддів місцевих судів загальної юрисдикції з питань позасудового вирішення конфліктів  

07 червня 2018, 12:09

28 травня по 01 червня 2018 року у м. Святогірськ в рамках діяльності за напрямком «Громадська безпека та соціальна згуртованість» Програмою Розвитку ООН  відбувся тренінг щодо підвищення рівня навичок суддів місцевих судів загальної юрисдикції з питань позасудового вирішення конфліктів, що є особливо актуальним світлі змін, викладених у новій редакції Цивільного процесуального кодексу України (Розділ ІІІ § 2 Глава 2 - «Врегулювання спору за участі суддів»).

         Учасником даного заходу став суддя Сватівського районного суду Луганської області Половинка Віктор Олександрович після завершення якого отримав сертифікат у рамках проекту ПРООН «Верховенство права та правосуддя для громад у постраждалих від конфлікту регіонах України» за підтримки уряду Нідерландів.

         Тренінг було проведено досвідченим тренером, медіатором, експертом з підтримки діалогу/медіації в соціальних конфліктах проектів ОБСЄ в Україні, координатором галузевої практики «Медіація в громаді» - Таран Іриною Олексіївною.

         Метою тренінгу було формування цілісного бачення підходів до вирішення конфліктів та процесу медіації, оволодіння базовими навичками медіатора для попередження та врегулювання конфліктів шляхом медіації, альтернативного врегулювання спору з подальшим використовуванням здобутих знань та навичок у професійній сфері.

         Під час тренінгу учасники ознайомились із цінностями та принципами медіації як інструменту вирішення конфліктів, із психологічними особливостями поведінки в конфлікті, оволоділи знаннями та навичками конструктивного вирішення конфліктів за допомогою медіації та інше.

 

За повідомленням прес-служби суду